Det du behöver ta med till skogscampingen

När det är dags för att åka ut till en campingplats i skogen så är det viktigt att du har med dig allt det du behöver så att du klarar dig. Du behöver kunna hålla dig varm över natten och klara av att vara utan rinnande vatten, så se till att du är redo och inte behöver oroa dig över hur det ska lösas. Det finns några saker som är särskilt bra att ha koll på och att ta med sig.

Group,Of,Backpackers,Relaxing,Near,Campfire,,Tourist,Background.Eftersom du behöver ta med dig alla sakerna till campingplatsen själv och sedan ta med dem tillbaka hem igen, så är det bäst att välja saker som sparar på både utrymme och vikt. Exempelvis kan det vara en bra idé att ta med en spork istället för både gaffel och sked, eller tjocka sugrör till att dricka soppa istället för sked. Men se ändå till att allt som behövs är omhändertaget – du kommer att behöva hålla dig varm, och ju fler som är med på övernattningen, desto fler behov och krav kan komma att dyka upp och behöva tas omhand.

Några viktiga saker att ta med

  • Se till att ha tält och sovsäck med liggunderlag så att du kan sova varmt och gott under natten, och gärna också något att sitta på på kvällen och dagen. Om ni är flera som campar tillsammans så hjälper det även att sova nära varandra i samma tält så att ni kan värma upp varandra med kroppsvärmen.
  • Något som kan vara lätt att förbise om du inte brukar campa eller vara ute i naturen på kvällen är att det blir väldigt mörkt mitt i skogen om natten om du inte har något med dig att lysa med – se därför till att ta med lykta.
  • Du kommer att behöva äta och dricka under campingen, särskilt om den sträcker sig över flera dagar. Du behöver inte nödvändigtvis tillaga maten medan du är iväg om du inte vill, utan kan välja att till exempel ta med mackor som du har förberett i hemmet – men om du vill laga mat så behöver du också ta med något till det, såsom ett spritkök. Ett tips är att plocka bort ytterförpackningar från köpta ingredienser när det går och bara ha med det du behöver.