Med stormkök i Österlen

2020 var året då ordet hemester myntades, det vill säga att semestra på hemmaplan inom landets gränser. Trots att det i dessa tider inte blir så många utlandsresor har Sverige som land en mängd upplevelser att bjuda på. Vad sägs om en campingsemester på vackra Österlen?

Att åka på campingsemester kräver sina förberedelser. Du behöver ha någonstans att bo, till exempel ett tält eller en husvagn. Mat som är lätt att tillaga och ett välfungerande stormkök är bra att ha för att slippa äta ute varje dag. Med allt i ordning är det bara att ge sig av på äventyr. Glöm inte att camping faktiskt är en av de säkraste semesteraktiviteterna du kan ägna dig åt just nu.

Hitta campingplatser på Österlen

Fördelen med att förlägga campingresan till Österlen är inte bara att det är mycket vackert, det finns även en mängd campingplatser att välja bland där. Drömmer du om att bo vid vattnet så har du verkligen dragit en vinstlott när du besöker Österlen eftersom många av campingplatserna ligger vid havet. För att hitta dina drömmars camping kan du leta reda på en förteckning över campingplatser på Österlen. Glöm inte att vissa campingar måste bokas i förväg eftersom det kan vara högt tryck på lediga platser. Ett tips är att boka plats på några olika, gärna nära sevärdheter som du vill besöka.

Fördelar med campingsemester

  • Oftast billigare än hotellvistelse
  • Flexibelt eftersom du kan slå upp din boplats på olika ställen
  • Möjlighet att träffa nya människor

Sevärdheter du inte får missa

Det är inte för inte som många väljer att flytta till vackra Österlen numera. Landskapet är otroligt vackert och bjuder på massor av sevärdheter. Du bör naturligtvis besöka Åhus, det lilla sjönära samhället med massor av badmöjligheter. Vattenfallen i Forskar är också ett absolut måste. Denna vackra naturupplevelse kommer att få dig att rysa av förundran. Hela landskapet är dessutom strösslat med massor av mysiga caféer där du och ditt sällskap kan sitta och njuta. För att riktigt kunna ta in det vackra landskapet rekommenderas en tur på cykel eller varför inte dressin längs gamla järnvägsspår?