Köp rätt däck för bilsemestern på Österlen

Österlen är känt för sin vackra natur med äppelodlingar och böljande rapsfält. Många väljer att bilsemestra här eftersom det är en så fantastisk känsla att köra längs de kuperade vägarna med ständig närhet till havet. För att bilsemestern ska bli lyckad är det bra att köpa rätt däck, och att packa ner allt som behövs inför resan.

Fördelen med att använda Continental däck för din resa till Österlen är att de är säkra och innovativa. Genom att välja högteknologiska däck som har bra mönsterdjup och tryck kan du köra långt längs Österlen och besöka gårdsbutiker, krogar och festivaler.

Använd rätt bildäck på resan

Att köra med vinterdäck på sommaren är inte så bra skriver Sydsvenskan. Vinterdäcken har en gummiblandning som gör att de blir sladdriga och farliga när temperaturen stiger. Det är också viktigt att däcken är nya och av god kvalitet. Ända upp till var femte bil i Sverige har åtminstone ett slitet däck.

När du ska köpa nya sommardäck till din bil, välj sådana som har lågt rullmotstånd. Det minskar bränsleförbrukningen i din bil. Innan du ger dig ut på din bilresa till Österlen, kolla också lufttrycket i däcken. När du kör med åttio procent av det rekommenderade lufttrycket så ökar din bränsleförbrukning med en till två procent. Livslängden på däcken minskar då också med upp till 75 procent.

Förbered din packning

road tripDet finns även andra saker att förbereda inför resan, som packningen du tar med dig i bilen när du åker till Österlen. En varningstriangel är bra för att kunna varna andra trafikanter om du skulle råka ut för nödstopp. Exempel på nödstopp är om du får punktering eller motorhaveri. Vanligtvis används varningstriangeln efter en olycka skriver Göteborgs-Posten. Du bör också sätta på varningsblinkers och ställa bilen vid sidan av vägen.

Även andra saker kan inträffa under resan till Österlen, som motorkrångel. Det är därför bra att ha med sig en liten fixarlåda som innehåller bogserlina, startkablar, domkraft och fälgkors. En tång och en polygrip kan också komma till användning. För att enklare kunna arbeta är det bra att packa med arbetshandskar, trasor, hushållspapper och plastpåsar. En ficklampa med nya batterier kan behövas om bilen börjar krångla när det är mörkt ute. När du är väl förberedd på detta sätt och har nya sommardäck har din resa goda förutsättningar att bli bra.