Glamping

Tälta i skogen brukar ofta förknippas med kyla, blöta kläder, regn och andra tråkigheter. Om du tröttnat på den klassiska varianten av camping kan du därför nu testa på glamping där du får leva lyxliv i ett tält.

Konceptet glamping är att involvera glamour i campingen. Liggunderlaget är utbytt mot en skön säng, sovsäcken är utbytt mot tjockt täcke och härliga kuddar, du har tillgång till matbord och andra möbler och du har tillgång till toalett och dusch. Det kan variera lite hur varje tält ser ut på olika ställen och vad som finns tillgängligt. I vissa fall har du även tillgång till wi-fi, elektricitet och trägolv. Såklart behöver du inte ens resa tältet själv, det gör de åt dig. Hur lyxigt låter inte det här?

Detta kan tros vara ett nytt koncept men det är något som tas med redan från början av 1900-talet då semestrandet började bli mer vanligt. Att tälta klassiskt dög inte riktigt för att turister ville behålla en hög standard. Därför förde man in glamouren i campingen.

Att glampa behöver inte enbart vara att du bor i ett tält med tältduk av canvas, det kan även vara små stugor eller hyddor. Träkojor har även varit ett vinnande alternativ i denna växande trend. 

Du kan testa på glamping runtom på olika ställen i Sverige och priserna kan variera. Om du vill ha mer lyx kostar det mera och det kan även bli dyrare vart du väljer att bo. En glampingplats nära vattnet kan exempelvis vara dyrare.