Så lockar du gäster till din sommarstuga

Har du en stuga på Österlen? Då har du alla möjligheter att tjäna lite extra pengar på att hyra ut den via Airbnb till turister under sommaren. För att locka gäster och kunna rättfärdiga ett bra pris är det dock viktigt att inreda stugan så att den ser trevlig och inbjudande ut.

En av de första sakerna att ta hand om är faktiskt trädgården. En bra svensk sommar upplevs bäst utomhus och att det finns mysiga platser att sitta på i trädgården kan vara det som gör att besökare väljer just din stuga. Investera i snygga och bekväma trädgårdsmöbler och utemöbler av hög kvalitet som passar med husets stil. Ett gammaldags torp bör också ha utemöbler i gammaldags stil. Klipp gräset, beskär buskar och plantera blommor. Ett staket eller en häck vid tomtgränsen ger lite mer avskildhet, vilket besökare kan uppskatta.

Styla inomhus

Satsa på en enhetlig inredning och håll den ganska neutral om du inte är väldigt säker på att din smak också tilltalar andra. Det finns många exempel på vackra färgsprakande Airbnb-fastigheter, men det är lätt att misslyckas med alltför starka färger och många detaljer. Enkelt och prydligt är ett bra recept, samtidigt som inredningen gärna får vara tidstypisk. Idag uppskattar många traditionella hantverk och ursprungliga materialval, vilket kan vara ett säljargument för din stuga.

Lägg lite extra krut på sovrummen. Ha som mest två sängar per rum, se till att de är bekväma och att täcken och kuddar är fräscha. Sätt upp läslampor och se till att det finns förvaring och persienner eller rullgardiner för mörkläggning.

Ta snygga bilder

När stugan är uppfräschad med ny inredning och allt är städat är det dags att ta bilder. Här är det viktigt att du tar dig tid och gör det bra. Suddiga mobilfoton med sned horisont lockar ingen. Fotografera rakt, ta bilderna i dagsljus (mulna dagar ger jämnare ljus) och experimentera gärna med olika vinklar. Titta på andra bilder av uthyrningsobjekt eller på mäklarbilder för att hitta inspiration. Även om mobilkameror håller ganska bra kvalitet nuförtiden får du fortfarande bäst resultat och mest kontroll över exponeringen med en riktig kamera.