Packa väskan & fira jul på annan ort

Snart är julen här och kanske vill vi fira med att resa bort och skapa semesterkänsla. Med Sveriges vintriga naturmiljöer och pyntade stadskärnor kommer julstämningen infinna sig oavsett var resan går.

Female hands packing traveler case on bed, closeupDet finns mycket känslor och tankar kring julen som gör att vi gärna åker bort. Längre ledighet gör det också möjligt att resa denna tid på året. Sverige har massor av resmål som är tillgängliga med buss och tåg som enkelt tar med bagaget. Med resväskor från Cavalet kan julklapparna enkelt packas tillsammans med en bra bok, en kamera och varma vinterkläder. Att kunna få med det viktigaste gör ledigheten bekväm och stressfri.

Välj rätt resväska

Vid val av resväska är det bra att veta ungefär vad som behöver packas med, hur länge resan varar och vilket färdmedel som ska användas. Att boka tåg inom Sverige gör resan enkel och bekväm. Om de största väskorna kan vara svåra att få plats med i bilen eller på tåget är det bättre att välja två mindre. En mindre väska kan vara bra att ha på längre resor så att den kan tas med till sittplatsen. Att väskan har hjul gör den så mycket lättare att transportera och ett lås ökar tryggheten. Med en väska i udda färg kommer den inte att blandas ihop med andras väskor. En expanderbar väska ger extra plats till shopping på resmålet.

Packa för resmålet

Packningen skiljer sig såklart åt beroende på resmål och planerade aktiviteter. En jul i Dalarna eller kryssning på Östersjön är ganska olika. Festkläder och sportutrustning tar olika stor plats. Lager på lager-principen gör det lättare att klä sig efter väder. Om festskor behövs ges mer plats i väskan om kängorna sitter på fötterna under resan. Detsamma gäller bylsiga ytterkläder som kan bäras över armen istället för att packas ner. Oavsett var resan går i jul kommer resenärerna vara redo för det mesta med rätt packning. Tågbiljetterna säljer snart slut, så det är hög tid att boka om siktet är inställt på ett speciellt resmål.