Segla med tillsammans med hunden

Det går att resa på flera sätt till Österlen, tillsammans med din hund. Men håll med om att en segeltur runt Sveriges sydspets och upp till vackra Österlen slår det mesta.

Många hundar gillar att simma, leka och vara både i och nära vatten. Många hundar har genom alla tider bott och levt sina liv på kanalbåtar tillsammans med sina hussar och mattar. Så att segla runt Sveriges sydspets kan vara ett underbart äventyr för både dig och din hund. Men det finns många saker att tänka på när du köper båt eftersom den ska passa både dig och hunden.

Så lär du hunden att segla

Som tur är så är hundar anpassningsbara och läraktiga. Om din hund är åtminstone knähög så kan den lära sig utan problem att ta sig mellan däck och ruff eller kajuta. Det handlar bara om att stå bakom den och ta emot efter att du har ställt den med framtassar och baktassar på lejdarens trappsteg. Hunden förstår rätt snart hur den ska klättra upp. Och ner tar den sig ju alltid, om inte annat så genom att hoppa från däck och ner i ruffen eller ner i kajutan.

Flytväst på hunden

Flytvästar är en självklarhet för de flesta men alla har inte det till hunden. Men det går lätt att ordna. Även om det inte skulle finnas färdigt designade hundvästar att få tag på så är det lätt att göra en själv. Det räcker med att köpa en liten barnväst så kanske den är lagom till hunden. I annat fall går det ju bra att klippa loss en del av barnvästen och linda den runt den lilla hunden.

Fina stränder att upptäcka

Att göra många olika strandhugg längs med hela Österlenkusten är ett härligt äventyr. Vackra Brantevik skulle kunna vara ett första stopp. Det är lätt och roligt att ha med sig hunden för att gå uppför backarna vid Brantevik för att se på utsikten över havet.

Kivik är också ett härligt ställe att gå i land på. Speciellt när äppelträden blommar. Eller när det är är dags för marknad. Kiviks marknad är Skånes mest välkända och kanske också mest välbesökta marknad, väl värd att besöka. Hunden kanske gillar matstånden bäst. ”Mye mad och go mad” ska det vara.