Roadtrip från Österlen till Sundsvall

Ska du göra en skön roadtrip genom Sverige upp till Sundsvall? Det finns mycket att titta på på vägen. För en lyckad resa bör du ta god tid på dig, våga stanna till vid vackra platser och äta gott.

Även under coronapandemin kan det vara skönt att åka på semester. Klokast är det att satsa på svemester, semester i Sverige. Då hjälper du också företagen att klara sig igenom denna svåra tid. Att åka mellan Österlen och Sundsvall är en roadtrip på nästan hundra mil. Du kan antingen åka E4:an nästan hela vägen eller välja väg 50 i Mjölby för att fortsätta längst med vackra Vättern och hålla dig till mindre vägar. Oavsett vilken väg du väljer kommer du att hitta mysiga ställen att stanna till vid. Slutmålet Sundsvall är en skön stad som har mycket att erbjuda både singeln, paret likväl som barnfamiljen. Boka Best Western Baltic hotell i Sundsvall och du får bo i ett individuellt utformat hotellrum, i en vacker sekelskiftesbyggnad i centrala Sundsvalls stenstad.

Resa till Sundsvall

För att få en så skön roadtrip som möjligt bör du först och främst ta god tid på dig. Leta upp mysiga smultronställen att stanna på i förväg. Om du främst är intresserad av att snabbt ta dig till Sundsvall bör du köra över Stockholm. Ett tip är då att stanna till vid Kolmården och titta på djuren. Det kan också vara ett bra övernattningsställe. Är du mer intresserad av att få åka mindre vägar kör du längst med Vättern och sedan upp genom Mälardalen. Både kring Vättern och Mälardalen finns fina historiska platser som Visningsö, Vadstena kloster och slottet Skokloster.

Roadtrip under coronapandemin

Under coronapandemin är det klokare att åka bil än kollektivtrafik för att minska risken för smittspridning. Det kan vara smart att ta med extra handsprit i bilen. När du stannar till och äter är det viktigt att du först går och tvättar händerna, sedan tittar på menyn. Eftersom det är färre personer som rör sig under pandemin behöver du inte vara orolig att det är fullbokat eller att du behöver sitta för nära någon. Känner du att du behöver få miljöombyte under pandemin är en weekend i Sundsvall en perfekt minisemester.