Så hittar du bra fiskeställen i Skåne

Skåne är ett ställe i Sverige som erbjuder mängder med fina fiskevatten. När du ska fiska på nya ställen är det alltid viktigt att kontrollera att det inte är fiskeförbud på platsen. Det är även betydelsefullt för fiskeupplevelsen att ta med rätt utrustning.

Det är något speciellt och väldigt avkopplande med att fiska. Skåne bjuder på många utmärkta fiskemöjligheter i havet, sjöar och åar. Du kan hitta ställen att fiska på i Skåne här som ger dig en givande fiskeupplevelse. Det är alltid viktigt att läsa på om vilken fisk du kan fånga i vilka fiskevatten. Tänk på att även dubbelkolla att det inte råder några fiskeförbud på platsen som du har tänkt att fiska på.

Kontrollera fiskevattnet

Fiske är något som inte ingår i allemansrätten men det är längs kusterna och i Sveriges fem största sjöar lagligt att fiska fritt med spö och en del andra handredskap. Det är strandskyddet som gör det möjligt att fiska på olika ställen. För att fiska lovligt i andra vatten behöver du ha fiskekort alternativt ett annat tillstånd. Det finns lagstiftning som rör fritidsfiske och som säger var, hur och när det är tillåtet att fiska. Det är Fiskelagen som omfattar alla bestämmelser kring rätten att fiska.

Fiskeupplevelser i Skåne

En del havsområden har fått hårdare fiskeregler för att skydda sjöfåglar och tumlare men det finns många andra fiskevatten i Skåne som är värda ett besök. I Skåne är det bland annat möjligt att åka med turfiskebåtar för att få fiske i absolut toppklass. I Västra hamnen i Helsingborg och i Malmö finns det också riktigt fina möjligheter till fiske.

Anpassa utrustningen efter fisket

När du ska ut och fiska är det viktigt att ha med dig rätt utrustning. Eftersom det finns otroligt mycket olika typer av fiskeutrustning är det viktigt är att utgå ifrån vad du ska fiska och vart när du väljer utrustning. Utrustningen kan vara helt avgörande för hur din fiskeupplevelse blir.